ban 20240414 ban muziA Chlumec ban 20240413 ban muziB Dolany
Jaroměř 14.4.2024 - Jaroměřské Áčko prohrálo doma s chlumeckým Béčkem 1:2
Dolany 13.4.24 - B-tým prohrál v Dolanech 3:2

Novinky

Čeká nás zajímavé jaro, říká Jiří Lebedinský

Kategorie: Novinky
Předseda klubu FK Jaroměř Jiří Lebedinský poskytl v souvislosti se svým zvolením do výkonného výboru Krajského fotbalového svazu rozhovor časopisu Fotbal v kraji, ve kterém zabrousil i k tématům, která aktuálně zajímají jaroměřské příznivce kopané.

V únoru jsi byl zvolen do výkonného výboru KFS. Proč ses do něj rozhodl vstoupit?
Práce ve fotbale mě baví, takž je to pro mě nová a veliká výzva. Vzhledem k tomu, že jsem skončil v komisi mládeže KFS v rámci konce volebního období, tak jsem se rozhodl tuto nabídku Vaška Andrejse přijmout. I přesto, že jsem byl původně spíše jako náhradník, tak jsem pak již nechtěl přislíbenou případnou pomoc odmítat.

Co bude vlastně hlavní náplň tvé práce?
Mou náplní by mělo být mediální zlepšení obrazu KFS a jeho propagace jako taková. Nápadů mám více, ale ne všechny bych chtěl hned říkat. Rovněž bych měl mít na starost organizaci kulturních akcí (především galavečer KFS).

Budeš mít mimo jiné za úkol zlepšit propagaci (facebook, web). Jak to bude vypadat?
Jak jsem již odpověděl částečně v předchozí otázce. Nechci vše prozrazovat dopředu, nápady máme a uvidíme, jak se vše podaří realizovat. Základem je samozřejmě větší aktualizace a inovace současného webu khfotbal.cz. Co se týče Facebooku, tak všichni jistě víme, jaký je to momentálně fenomén a věřím, že i toto médium pomůže krajskému fotbalu v jeho propagaci.

Jak hodnotíš práci svazu v minulých letech?
Každý, kdo něco dělá ve fotbale, nebo i v jiném odvětví, tak ví, jak je těžké se zavděčit všem. Ne vždy udělá člověk vše správně a chyby k životu patří. Myslím si však, že vedení KFS v minulých letech odvedlo obrovský kus práce, ale spousta lidí si to bohužel v dnešní době neuvědomuje.

SD FK Jaroměř - TJ Svitavy, 1.4.2017, foto: Václav Mlejnek Jiří Lebedinský (vpravo) sleduje z lavičky první jarní zápas mužů s Dobruškou. Foto: Václav Mlejnek

Pojďme k Jaroměři. Úvod druhé poloviny sezony týmu nevyšel a padl s celky bojujícími o záchranu. Čemu to přičítáš?
Jednak je to nepovedenou zimní přípravu, která byla jedna z nejhorších, co jsem v Jaroměři zažil. Dál je to tím, že jsme narazili na značně posílené týmy, které byly sice po podzimu na posledním, resp. předposledním místě, ale vzhledem k jejich posílení cítí naději, bojují a dokud budou naději na zácharnu živit, jsou schopni potrápit všechny týmy v KP.

Jak probíhala zimní příprava a jaká s ní panuje spokojenost?
Na tuto otázku jsem víceméně odpověděl v předchozí odpovědi.

S jakým cílem vůbec Jaroměř vstupovala do jarní části?
Do jarní části jsme vstupovali s cílem získat co nejvíce bodů v úvodních kolech a dát šanci dalším našim odchovancům, což se nám zatím nedaří.

Zkušený Holub nastoupil ze dvou utkání pouze na pár minut. Proč?
Toto je otázka spíše na Honzu. Před jarní části avizoval to, že kvůli studiu školy hrát nebude. Věřím, že si to však rozmyslí a týmu na jaře ještě pomůže.

Naopak do utkání se již naplno zapojil Kilevník, který dlouho léčil zranění.
Ano a jsme za to rádi. Martin má týmu určitě co dát a jeho zkušenosti budeme hodně potřebovat. Zdravotně to vypadá, že zatím vše drží (klepu na zuby).

Jak například reagují diváci na dosavadní výsledky týmu? Po sestupu z divize si asi mysleli, že se bude mužstvo pohybovat v jiných patrech tabulky.
Spokojeni být zatím určitě nemůžou. Na druhou stranu jsou za námi teprve první kola s týmy, které bojují o holý život, a které mohutně a velmi draze posílily. V zápasech jsme byli herně lepším týmem, a jen hrubé individuální chyby nás stály vítězství.

Týmy ze spodní části tabulky bodují a situace se začíná vyrovnávat. Naopak podzimní lídr z Nového Bydžova ztratil. Překvapil tě něčím dosavadní průběh jarní části?
Je to přesně tak, jak říkáš. Jednoznačné překvapení je pro mě prozatimní tápání Nového Bydžova, který zřejmě ne úplně dobře načasoval velmi dobrou formu z přípravy. Zde si však myslím, se jeho výsledky rychle otočí. Překvapení jsou pak pro mě velmi dobré výsledky posledních dvou týmů tabulky, se kterými jsme již hráli.

Co očekáváš v dalších kolech KP?
Myslím si, že nás bude čekat velice zajímavé jaro. Červený Kostelec, Jičín a Nový Bydžov si to rozdají o prvenství v letošní sezóně KP. Boj o záchranu pak bude ještě hodně zajímavý a myslím si, že se o ni bude hrát do posledního kola.

V minulých dnech došlo k odhlášení B mužstva z 1. B třídy. Co bylo hlavním důvodem?
Hlavním důvodem byl nedostatek hráčů. O tom jsme samozřejmě věděli už po podzimní části sezóny. Bohužel však sitauce u ,,B“ týmu nabrala v posledních dnech takové obrátky, že skončilo z různých důvodů dalších pět hráčů a my bychom nebyli schopni odehrát (natož důstojně) jarní část soutěže. Oba týmy dorostu mají úzké kádry hráčů a to samé se dá říci i o týmu A.

Nebereš tento krok trochu jako ostudu tak velkého klubu, jakým Jaroměř bezesporu je?
Naprosto souhlasím. Osobně patřím ke kritikům každého oddílu, který odhlásí soutěž ať už dospělých či mládeže a teď se to stalo v našem oddíle. Nikoho z nás to netěší, ale bylo by to opravdu jen utrpení po celé jaro, a jiné řešení jsme nenalezli. Je to bohužel dané přístupem všech hráčů a jejich tréninkovou morálkou. Když si vezmu, že před dvanácti lety hrál v Jaroměři ,,A“ tým 1. B třídu. Co by za to tito hráči dnes dali…

Friday the 19th.
Template © socoolapps | free wordpress templates - All rights reserved.